Vad är det som gömmer sig?

Är inte du lika nyfiken som jag vad som gömmer sig bakom luckan? I min kalender gömmer det sig förhoppningsvis någon ny sorts lakrits som jag inte smakat tidigare.

På det viset är det ju nyheten som lockar. För den kan ju innebära att jag hittat något gott jag kan köpa igen och igen och igen. Så den nyfikenheten finns ju där.

Men likväl kan det vara något väl beprövat som finns bakom lucka nummer 2. För då finns det ju ingen besvikelse. Ett säkert kort som jag redan smakat. Allt gott på alla sätt.

Det jobbiga är ju när man ser fram emot något gott och det visar sig att det inte var så gott. Då blir det ju en besvikelse. Okej, det var kanske en besvikelse. Men dagen blir ju inte förstörd ändå.

En ganska bra beskrivning på livet. Och en bra påminnelse. Fast det kanske inte blev som vi tänkt oss är inte dagen förstörd. Livet är fyllt med överraskningar. En del tar det tid att upptäcka. En del känns det som en evighet till. Men det kan löna sig att vänta.

I mitt fall skulle man kunna säga att sennan väntar på något gott väntar aldrig för länge. 😉

Nu har jag inte tänkt att öppna alla luckor i förtid. Jag vill öppna lucka för lucka dag för dag. Det är ju själva poängen. Så är livet också. Vi får öppna lucka för lucka i livet. Tid efter tid. Låt det ta tid. Låt det komma i rätt ordning. Ömsom kommer att falla i smaken. Annat lite mindre.

Egentligen har vi en kalender hela livet. 365 luckor om året. Gånger så många år vi kommer att leva. Välj att ta varje dag som en lucköppningen. Med den spänningen det ligger i det momentet. Något spännande och roligt gömmer sig bakom luckan.

Se gärna min kalenderbloggen. Ny lucka varje dag i det vanliga flödet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: