”Dom tror på oss”

Helgen som gick var en magnifik helg för skidskyttarna. Våra svenska damer och herrar gjorde en fantastisk helg. Segrar, pallplatser, egna enorma prestationer.

När Skottheim får frågan om hur det var möjligt så kommer svaret. ”Dom tror på mig. Dom tror på oss”.

Tänk vad detta kan locka fram mycket hos en atlet. Det kan locka fram prestationer utöver det vanliga. Det ger självförtroende. Även när det går mindre bra hjälper det att lyfta till bättre resultat.

Det var så gott att höra den intervjun. En klart rörd Skottheim som var så tacksam för sin prestation och resultat. Hon var så klar över att framgången inte bara hade med sin träning att göra. Dom som trodde på henne var också en stor del i hennes framgång.

Jag tror vi alla har något att lära av det. Tänk vad det kan frigöra!

Det vittnar om att någon hittar och ser någon annans kapacitet och möjlighet. Vilken man också lyckas locka fram.

Hon sa också att laget gjorde hennes framgång. Tänk att ett lag, som egentligen tränar för att slå varandra , lockar fram någon annans framgång. Med risk för att själv dra ett kortare strå.

Till detta blev jag så överraskad av att lagen från olika länder hjälpte varandra mitt i tävlingen. När någons stav gick av hjälpte man till med en ny stav. Även om det var den som var den ”värsta” motståndaren. För det var så man brukade göra i skidskytte sa kommentatorn. Det är stort tänker jag.

Tänk vad vi har att lära av det. Tänk vad man kan betyda för någon. Genom att visa att vi tror på någon kan ge en fanatisk framgång.

Har du missat någon lucka? I så fall kan du hitta dom här: Adventskalender Lucka 1 2 3 4 5 6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: