Adventskalender Lucka 19

”Han kommer till sörjande hjärtan och livet får annan gestalt”

För dig som brukar gå till kyrkan i adventstid kanske känner igen den textraden. Finns i vers 5 i psalmen 108. Gå Sion din konung att möta.

I dessa tider är denna rad mer levande och behövande än andra jular. Detta år sörjer vi inte bara dom som fått ur tiden i närtid. Vi sörjer läget i världen också. Pandemi. Karantän. Avstånd och avhållsamhet. Vi sörjer ensamhet. Vi sörjer att inte kunna mötas som vanligt. Vi sörjer att personalen inom sjukvården kämpar. Vi sörjer att så många människor lider. Kämpar för sina liv. Att så många mist livet i denna sjukdom. Vi sörjer att hela världen är drabbad.

Vår Herre kommer oss tillmötes ingår sorg. Och livet får en annan gestalt. Vi får tröst. Vi får kraft att ta oss igenom detta. Vi får, mitt i sorgen, en glädje som ger sig i uttryck i tacksamhet.

Vi ber idag för alla drabbade. Vi ber att pandemin ska försvinna. Vi ber för alla ensamma. Vi ber för alla som sörjer någon som gått ur tiden. Vi tackar för att Gud är med mitt i allt och ger kraft och uthållighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: