Adventskalender Lucka 20

Nyfikenhet

Man kan ana att det fanns en nyfikenhet hos herdarna när dom fick besök av änglarna. När änglarna hade meddelat sitt budskap om Jesus och lämnat dom står det om dom följande:

”När änglarna hade farit tillbaka upp till himlen, sa herdarna till varandra: ”Kom! Vi måste gå till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss få veta!” Så skyndade de iväg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban.” Lukas‬ ‭2:15-16‬ ‭NUB‬‬

Dom måste bara iväg och se. Så dom skyndar sig iväg. Finner att det är som det blivit sagts dom. Maria tar till sig allt och gömmer det i sitt hjärta.

Hur nyfikna är vi? Vill vin”skynda oss” att se vad julens budskap verkligen handlar om?

Nöj dig inte bara med att få det berättat för dig. Herdarna nöjde sig inte med det. Gör vad du kan för att själv se vad det handlar om. Gör som herdarna. Sök upp Jesus och finn att det är som det blivit dig berättat.

Julens hälsning är den som änglarna sa:

”… ängeln sa till dem: ”Var inte rädda! Jag kommer till er med ett budskap om en stor glädje som gäller hela folket. Inatt har en Frälsare fötts åt er i Betlehem, Davids stad. Han är Messias, Herren.”
‭‭Lukas‬ ‭2:10-11‬ ‭NUB‬‬

En hälsning till just dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: