Utmaningar ….

Om man följer Facebook en del så märker man att rätt ofta kommer det utmaningar. Man ska ta kort på ’värdens bästa’. En bild på dig från förr och nu. En del utmaningar kan somliga uppleva som ”måsten” för annars är man dess ”motsats” eller inte tillräckligt inne.

I livet är det fullt med utmaningar. Myndigheter som utmanar dig till olika ”måsten”. Arbetsförmedlingen som kräver och utmanar till att söka ett antal jobb. Även om dom inte är möjliga. Kvantitet är viktigare än kvalitet. Det utmanar verkligen. Utmaningar som att få ekonomi att gå ihop kan vara nog så jobbig. Likaså att gå vidare från dåliga relationer. Att utveckla sig själv är också utmanande. Att våga ta nya steg där man förr inte varit.

En stor utmaning är att ändra på ett livsmönster som inte är bra. En åsikt som inte stämmer med sanningen. En attityd som mer förstör än bygger upp. En negativ inställning som skulle behövas förändrad till det positiva. En trend som går åt fel håll och som behöver vändas.

Utmaning kan verkligen vara negativt: förolämpning, provocerande, strid.

Utmaning kan istället vara: inspiration, sporre, stimulans, stimulerande uppgift, sporrande uppgift. Och när vi kan se att en utmaning är just detta skapar det kraft och energi. Det ger framtidstro. Något som helt enkelt drar oss framåt. När vi upptäcker det kan vilken uppgift som helst kännas meningsfull. Men blir utmaningen mer negativ som tex förolämpning, provocerande så är det helt enkelt en utmaning att klara och orka igenom.

Tänk vad viktigt att en utmaning är möjlig att genomföra. Är det det så kommer det glädje och inspiration i uppdraget. Om inte, trampar man vatten och inspirationen uteblir. En utmaning med fel drivkraft och syfte blir omöjlig. En utmaning med gott syfte och stöd blir snart en seger.

Den som utmanar måste få med sig den man utmanar. Då kan framgångarna komma. Annars blir det bara ett tomt slag i luften. Och troligen går allt bakåt än framåt.

Utmaning kan vara helt omöjlig men den kan också vara alldeles underbar. Det är stort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: