Vad är poängen?

När man spelar ett spel så är det ju ofta poängen som räknas. Den som har flest poäng vinner. Oftast. Om det nu inte är omvänd idé på spelet så klart.

Men det finns en annan dimension på detta med poäng. Som kanske ändå räknas mer än att räkna poäng i ett spel för stunden.

Vad är poängen med det jag gör?

Varför gör jag det? Vart leder det? Vad är ”slutsumman” på det? vad driver mig till det jag gör?

Min fundering är att det avgör ifall man ska fortsätta på den inslagna vägen eller göra något annat.

Ser man meningen med det man gör? Eller vill man skapa något annat som ger en annan och mer bestående mening? För mig har det alltid varit viktigt med meningen med det jag gör. Poängen ska vara tydlig.

Jag tror det kan vara nyttigt och modigt att ställa sig frågan ”vad är det för poäng med det jag gör?” Det kan vara öppningen till något nytt i livet. Det kan vara det det avgörande som gör att jobbet tar en ny höjd. Det kan vara det som gör sig motiverad till nya tag. Större tag. Uthållighet. Det kan vara det som skapar nya idéer. Det avgörande som överskuggar det mindre roliga.

Så……

Vad är poängen med det du gör?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: