SlowTv – taget till dom högre höjderna 😄

Kanske du minns att jag var rätt intresserad av den stora älgvandringen. Den är snart på gång. Startar 18/4. En tv-sändning under många dygn. Så rogivande.

Denna SlowTv fick en ny utmanare för någon dag sedan. En vulkan på island har blivit aktiv och spyr ut sin lava.

Vulkanutbrottet på Island kan följas via webbTV. Det är också en SlowTv. Och nu kan man tala om SlowTv. Älgvandringen är under några veckor. Detta utbrott kan hålla på i 100 år sa en expert. Så undrar ni vart jag tog vägen så sitter jag framför paddan ett tag framöver 😂😂

Om vulkanutbrott på island kan man säga mycket men det kanske blir en annan gång.

Men SlowTv är något vi behöver mer av. Troligen delar många det med mig under denna pandemi. Andra skulle önska det motsatta. Men detta år har haft en stress över sig som inte är nyttig i längden. En press från alla håll. Som ett flås i nacken.

I det ljuset behöver man SlowTv. Troligen som att sitta på ett älgpass utan att en älg visar sig. Som att vara ornitolog och spana efter en viss fågel som aldrig kommer flygande. Eller som att sitta vid stilla vatten med en god kopp kaffe och njuta av den stilla vattenspegeln. Mitt indela stilla kommer kraften.

Somliga menar att det är tröstlös att titta på. Andra ser djupet i dess mening.

Men jag är ärligt oroligt för att somliga människor håller på att stressa ihjäl sig.

Så mer SlowTv till folket. Kanske skulle man kunna be läkare ordinera det. Och faktum är att somliga läkare insett det. Så man ordinerar hellre skogspromenader istället för medicin i pillerform.

Slow gör något med oss. Det var därför vilodagen skapades. Det var därför Gud skapade veckovilan och dygnsvilan. Man kan läsa om att marken skulle vila vart 7:e år. Det finns en återkommande vila som är viktigt för skapelsen. Vare sig det är natur eller människa det handlar om. Slarvar vi med det så lakas kraften ur och förr eller senare är kraften slut. Batteriet saknar kraft och behöver laddas.

Så var rädd om din SlowTid. Den är ämnad för dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: