Att hitta det man inte söker efter

Jag vet inte om du varit med om att du hittar saker du inte letat efter. Det kanske är jättevanligt för somliga och för andra existerar det inte.

Möjligen kan det jämföras med sådant som man kallar ”villhöver”. Det man köper fast man egentligen inte behöver men så gärna vill ha.

I Romarbrevet km vi läsa om att hitta fast man inte sökt. Koll detta :

”Och Gud går så långt, att han genom profeten Jesaja säger: ”Jag blev funnen av dem som inte sökte efter mig, och jag visade mig för dem som inte frågade efter mig.””
‭‭Romarbrevet‬ ‭10:20‬ ‭BSV‬‬

Tänk att Gud visar sig för dom som inte söker efter honom. Jag funderade lite på vad det kan bero på och hur det kan gå till. Då tänkte jag att det är som någon som blivit förälskad i någon. Någon som kanske inte verkar intresserad. Verkar inte fått upp ögonen för den personen. Då vill säkert vederbörande göra vad han eller hon kan för att uppmärksamma den man blivit kär i. Helt enkelt bli upptäckt.

Kanske är det så Gud gör. Han älskar personen så mycket att han låter sig finnas av den fast personen inte sökt. Han försöker bli upptäckt.

En intressant sida hos Gud. Att han söker upp den som inte letar efter honom. Så att den hittar honom ”ändå”.

Kommer du ihåg reklamen ”När du får oväntat besök”? Gevalias reklam. När vi upplever oväntade besök, känner att någon är nära oss på något förunderligt sätt, så är det Gud som låter oss hitta honom.

Somliga går på skattjakt. Andra söker efter guld. Andra letar på vinst och förlust. Det bästa vi kan hitta är Gud. En ovärderlig upptäckt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: