”…. men på ditt ord ska jag …”

Visades på ett bibelord igår. Bengt Klingberg predikade utifrån den texten. Tyvärr hackade det när jag skulle lyssna. Du kan lyssna på den via Pingst Jönköpings hemsida. Men det fanns några ord som han fastna när han läste texten

Luke 5:5-6
Simon svarade: ”Mästare, vi har arbetat hela natten och inte fått något. Men på ditt ord ska jag lägga ut näten.” De gjorde så, och de fick så mycket fisk att näten höll på att brista.

” Men på ditt ord ”

Dom hade fiskat. Inget fått. Gav upp. Gjorde väl i ordning redskap och båt. Då ville Jesus att dom skulle lägga ut båten igen. Och fiska en gång till. Mot alla odds på något sätt. Det var redan dag. Då var man inte ute och fiskade i sjön med nät.

Men dom gjorde det ändå. Varför? För att Jesus sa det. Fast det lät mot sunt förnuft. Dom gick på hans ord.

Men på ditt ord

Jag skulle vilja uppmuntra dig att våga gå på Jesu ord över ditt liv. I det finns en nyckel för ditt liv. Det finns en framgång i det. Nu tänker jag inte framgång i världslig mening. Oftast relaterad till pengar och makt. Det kan möjligen vara så. Men framgång i detta menar jag att du kommer i rätt livets moment för just dig. På rätt plats. I rätt uppgifter. I rätt tid

Så hur det än är, försök att lyssna in Jesu Ord över ditt liv. Gå på dom. Följ dom. Kanske kan det bli ditt löfte i en överlåtelse till honom. Och du, han kommer aldrig att tala illa om dig. Bara gott. Och ge dig Ord över ditt liv som han verkligen tror dig om. Han vill aldrig göra ner dig. Aldrig göra bort dig. Han gör det för sitt namn skull. Det är din garanti. Och han som har all makt under himlen och på jord , han har täckning bakom Orden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: