En vanlig dag ….

En vanlig dag – vad är det egentligen? Jag bara funderar lite.

På ett sätt är ju en dag aldrig den andre lik. En ny gag har ju aldrig funnits. Så den är ju ovanlig i sitt slag. Visst, den kan likna eller efterlikna en dag som passerat. Men den är unik. Minst lika unik som morgondagen som ännu inte infunnit sig.

Vi kan om möjligt fylla varje dag med liknande innehåll. Men likväl så blir det väldigt sällan exakt som gårdagen.

Tänk att vi kan möta varje dag som en unik upplevelse. Där vi går in i denna nya oskrivna dag. Med förväntan. Med förhoppning. Med en nyfikenhet. Man kan ana vad som komma skall. Men aldrig veta säkert. Man kan planera men aldrig veta med säkerhet att det kommer bli så.

En vanlig dag är egentligen dess motsats – ovanlig. Den har aldrig funnits tidigare. Kommer aldrig igen. Den är helt enkel unik.

Lev denna dag med en nyfikenhet. Det kommer att berika din dag. Var uppmärksam på det som finns där som du inte brukar se av någon anledning. Lev den. Den kommer aldrig mer igen. Aldrig

Denna dag är starten på resten av ditt liv. Hur viktig är inte den då?! Jätte viktig. Alltså ingen vanlig dag.

I bibeln står det att Guds nåd är var dag ny. Visst är det häftigt. Å ena sidan är Guds nåd lika stor varje dag. Ändå är den ny var morgon.

Idag när du vaknade gavs du en ny dag med ny nåd. Stor är Guds trofasthet

”Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet.”
‭‭Klagovisorna‬ ‭3:22-23‬ ‭SFB15‬‬

Det är inte ute med oss. Varken du eller jag. Det finns hopp för oss. Du omsluts av Guds barmhärtig, av Guds trofasthet och nåd. Kan denna dag vara annat än god? Den är unik. Ta emot den som en gåva från Gud. Vårda den väl. När kvällen kommer kan du lämna tillbaka den till Gud. Om herren dröjer och vi får leva får du en ny i morgon. Håll inte fast i den gamla. Du får en ny. En ny ovanlig dag som aldrig funnits. En ny gåva att vårda från vår Herre.

Denna dag är din dag. Gör något gott av den. Vårda den väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: