Pedher’s julkalender nr 7

Satt och tänkte på att en julkalender med 24 ljus skulle passa mig. Det blir fler och fler ljus hemma hos mig. Då påminna jag om att jag såg en bild hos Annette Skog. Och hon hade ju en sådan ljusstake. Vet inte om hon kallar den för julkalender men den var ju så fin.

Tänk att varje dag påminna sig om ljuset. Ljusets värme. Ljuset som bryter mörkrets makt. Vi behöver den påminnelsen. Jag har tid till tid haft ett särskilt ljus hemma. Det har till uppgift att påminna mig om min tro, tillit till Jesus. Att har lovat att vara med varje dag i mitt liv.

Jesus säger: Jesus är världens ljus
Jesus talade till dem igen och sade: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.” Joh 8:12

Låt ljusen vi tänder i adventstid påminna om Jesus kärlek till dig.

🎄 🎅🏼 🌟 🎁 🎄 🎅🏼 🌟 🎁 🎄 🎅🏼 🌟 🎁

Idag läser vi Lukas kapitel 7

”Därför tyckte jag mig inte heller värdig att komma till dig. Men säg ett ord, så blir min tjänare frisk.”
‭‭Lukasevangeliet‬ ‭7:7‬ ‭SFB15‬‬

”Det är om honom det står skrivet: Se, jag sänder min budbärare framför dig, och han ska bereda vägen för dig.”
‭‭Lukasevangeliet‬ ‭7:27‬ ‭SFB15‬‬

Kommentar: För Jesus räcker det med ett ord för att det ska ske en förändring. Vilket ord vill du höra över ditt liv? Det finns någon som Gud sänt i sin väg till dig. Vem är den budbärare som du ska vara uppmärksam på och lyssna till?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: