Att hinna med sig själv

Känslan när man inte riktigt hinner med sig själv… Herregud&Co

På något sätt känner jag igen mig i budskapet Herregud&Co säger. Förr alltså. Då kunde det vara mer regel än undantag. Inte konstigt om kroppen reagerar.

Känner du igen det? Tycker dom senare åren har det blivit mer mer vanligt. Färre jobbar men ska göra mer än man gjorde då man var fler. Arbetsgivaren får ett större och större ansvar i att ta rätt ansvar.

Jag är så tacksam att det idag inte ser ut så i mitt liv. Visst, det kan finnas inslag av det vid få tillfällen. Men långt ifrån en regel utan mer ett undantag.

Jag tror att man verkligen behöver tänka om när denna bild stämmer in på sitt eget liv. Fattar man det inte själv behöver man någon som berättar det tydligt och klart för oss. Det räcker inte med fåtal tillfällen då man hinner ikapp om man sen direkt springer iväg igen.

Det är som då man är ute på en gemensam utflykt. Man kommer efter. När man väl är ikapp så drar alla igen. Man hinner varken vila eller återhämta sig. Nej, jag tror vi behöver lära oss att hinna ikapp oss själva. Sen stanna där ett tag.

Tänk om vi kunde lyssna in den känslan av att inte hinna med sig själv. Då flåset redan är uppe innan man ännu inte hunnit starta.

Jesus var en god förebild på detta. När han och lärjungarna var mitt uppe i sitt livs äventyr, då man var mitt uppe i det mest spännande man kunde göra, föreslår Jesus att dom skulle dra sig undan för att vila. Jesus visste att skulle uppdraget lyckas behövde man hushålls smart med sina krafter. Han tog dom med sig till en öde trakt. Tid för vila, samtalet, återhämtning och bönen. Där kom man ikapp sig själv för att sen kunna fullborda uppdraget. Jesus insåg att det var viktigt.

Kan det hjälpa oss att förstå det viktiga i att stanna upp för att hinna ikapp sig själv? Förhoppningsvis gör det så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: