Läs med mig – Apostlagärningarna kapitel 4

I det namnet …. 4:10 Namnet Jesus har en enorm kraft. Det har respekt. Genom NT kan man förstå att det fysiska och det andliga hade respekt för Namnet Jesus. Men jag ser också att i dom svåra stunderna då våra ord inte räcker till räcker det med namnet Jesus. När vi säger Jesus – då inga andra ord finns – då böjer han sig ner till oss. Hör vårt hjärtas rop, hör den ordlöse tysta bön men som ropar ut i intet. Drar oss upp och ställer vårt liv på klippan igen. Möter oss med kraften. Han hör dom osagda orden bakom när vi säger ”Jesus”

Bara i Jesus Kristus finns frälsning…. 4:12 Det är allt för vanligt att vi vill hitta vår egen väg till frälsning och himlen. ”Alla vägar bär till Rom” försöker vi överföra till vår väg till himlen. Men det finns bara en väg. Bara en som kan frälsa. Det är Jesus. Alla andra vägar och sätt bär fel.

Att vara igenkänd …. 4:13. Det är rätt häftigt. Man kände igen dom som Jesu efterföljare. När Petrus står på gården då man fängslat Jesus blev han igenkänd som efterföljare. En översättning säger att man kände igen dom på dialekten som efterföljare till Jesus. Tänk om kunde bli igenkända på det viset…..

Vi för vår del kan inte tiga …. 4:20. ”Vi för vår del kan inte tiga med vad vi sett och hört ” Trots att dom stod under hot om fängelse. En nyfrälst har ofta svårt att vara tyst om sin upplevelse. Det väcker mig i alla fall….. kan jag vara tyst? Kan du vara tyst?

I med och motgång …. 4:29-31. Dom stod under ett stort hot. Ändå ville dom inte vika undan. ”Hjälp dina tjänare att frimodigt predika ditt Ord…” Wow. Det blir min bön idag att be om den frimodigheten

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. Idag skickar jag med en sång också….

Det finns en sanning som står kvar

Det namnet Jesus

Det enda säkra hopp jag har

Det namnet Jesus

Och alla knän ska böja sig

För Han som har all makt

Namnet Jesus det står fast

Sviker aldrig i sin makt

Namnet Jesus frälsa kan

Inget annat namn

Inget annat namn

Hatet viker, ondskan flyr

I namnet Jesus

Hoppet vaknar, vi får liv

I namnet Jesus

Och alla knän ska böja sig

För Han som har all makt

Namnet Jesus ……

Lyfter min blick o sätter mitt hopp

Sätter mitt hopp till Jesus Kristus

Lyfter min blick och sätter mitt hopp

Litar på Jesu namn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: