Läs med mig – Apostlagärningarna Kapitel 10

Skicka efter en viss Simon… 10:5. Är det inte intressant? Kornelius vet inget om denne Simon Petrus. Gud ber honom att be honom komma. Han gör det. Tänk när du får en sådan inbjudan. Skulle du gå då?

Guds timing … 10:9,17 Den är magisk. Fundera på hur allt går hand i hand. Förberett. Så funkar det idag också. Våga följ dom impulser du får. 

Vad Gud förklarat för rent skall du inte anse vara orent… 10:15 Gud favoriserar ar ingen. Vilket folk man än tillhör, vad man än har i bagaget, så möter Gud den som böjer sig inför honom och fruktar honom.  Alltså sätter sin tro till honom. Vi kan ha åsikter om vem som är värdig. Men Gud ser till hjärtat och inte till det yttre. Gud ser till sinnets omvändelse och inte i första hand till historiska handlingar. Vi människor är mer långsinta och har svårt att förlåta. Men Guds nåd är så mycket större än vår barmhärtighet. 

Följ utan att tveka … 10:20 Petrus får uppmaningen. Följ utan att tveka.  Gud kände Petrus. Visste att han var lika mycket människa som alla andra. Uppmaningen var tydlig. Osäker om vad uppenbarelsen betydde fullt ut. Men han gick. Han förstod efter vägen. Inte så dumt, eller hur. Vi kan förstå efter vägen vad som är på gång. 

Inte göra skillnad… 10:28,34 Budskapet är tydligt. ”Men Gud har visat mig att man inte ska kalla någon människa ohelig eller oren” 10:28. ”Nu förstår jag verkligen att Gud inte gör skillnad på människor, utan tar emot den som fruktar honom och gör det som är rätt, vilket folk han än tillhör.” 10:34. Gud gör inte skillnad. Vilken utmaning för oss i denna tid. 

Medan Petrus ännu talade … 10:44. Nu skulle jag vilja vara en mus och varit med där. Tänk, medan Petrus ännu talade så föll Anden över dom. Gud följer inte alltid sina egna mönster. Omvändelse, dop och sen Anden. Här hade man inte blivit döpt. För mig är det tydligt. Låt Gud komma som han vill. Sätt inte upp din egen agenda och plan. Låt han komma. Lita på hans timing. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: