Läs med mig – Apostlagärningarna kapitel 11

Vem var då jag, att jag skulle kunna hindra Gud? … 11:17 Vem kan egentligen stoppa Gud? Ingen. Det han vill göra det gör han. Som vi kunnat läsa i dom två sista kapitlen. Ändå kan du stoppa honom. Han tvingar sig inte på dig. Ger dig möjlighet. Från början till slut. Tvingar inte på frälsningen. En unik Gud på så vis. Erbjuder frälsningen. Skapar möjlighet att följa honom. Erbjuder gåvor/tjänstegåvor som vi kan få och börja tjäna i. Men vi kan tacka nej. Men om han ger dig ett uppdrag, skulle du kunna hindra honom då? Hindra det förtroendet han ger dig? Det är ett ansvar att ta emot, skulle du kunna säga nej till det? Ändå respekteras du om du gör det. Så stor är vår Gud. Låt mig påminna dig: Den han kalla – den utrustar han.

Skänkt hedningarna samma omvändelse. … 11:18 Denna vers är vår räddning. Annars hade vi inte kunnat ta del av frälsningen, andens gåva och dopet. Det gällde inte först hedningarna. Men Gud ske lov och pris. Det gäller även oss

Fylld av helig Ande och Tro … 11:24. Underbar beskrivning. Du har kanske någon du tänker på. Någon du mött som passar in på denna beskrivning. Jag tänker på några som passar in här. Tacksam för dom.

Tilläggas kan … Händelsen hos Kornelius berättas utförligt två gånger ur två olika perspektiv. Intressant. Kanske vill Gud på det sättet stryka under dom olika beröringspunkterna en extra gång. För att vi ska förstå. Intre tro att det var bara en tillfällighet. Petrus får processa hela den upplevelsen. Man bearbetar den. Bekräftar den. Tydligen ville Gud som vakat över denna skrift, Bibeln, att det skulle bli så. Väl värt att beakta det. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: