Läs med mig – Apostlagärningarna kapitel 12

Petrus fängslas…. 12:5 Herodes uppfattade det som ”medvind” att döda Jakob. Likaså gripa och misshandla människor ur den kristna församlingen. Det gav honom ”mod” att fängsla Petrus. Genom bibeln kan vi se hur folk fått lida för evangeliet. Genom historien ser vi det också i vår historia. Vi har sett att det Petrus var med om har hänt i nutid. Där man förts ut ur fängelse. 

Församlingens förbön…. 12:5. Hur viktig är inte den?! Tänk vilken skillnad din och min bön kan göra. Inte bara omsorgen om någon att orka igenom. Den kan förvandla situationer som verka helt låsta och omöjliga. Förringa inte bönen. Förringa inte den gemensamma bönen. Det finns en bönelogik i att tillsammans komma överens om att be för något. Som att det lyfter bönen ”högre” på något sätt.

Ängel som för Petrus ut ur fängelset… 12:7-11. Det finns många bilder som växer fram i denna berättelse. Vi kan vara fjättrade vid olika bojor. Sådant som gör att vi sitter som i ett fängelse. Men Gud, Tack och lov, kan föra oss ut ur dessa fängelser likt han gjorde med Petrus. När Petrus går där längs gatan och ängeln lämnar honom inser han att detta verkligen händer. Den låsta dörren efter den andre hade öppnat sig för honom. Till och med den största och starkaste järnporten, ingången till fängelset öppnade sig. Detta är starkt. 

Ibland kan det vara svårt att förstå svaret och ta emot bönesvaret… 12:13-15. Tänk så det kan gå. Man ber för fullt för Petrus. När han väl står där förstår man först inte svaret. Ingen skugga över Rode. Vem skulle inte bli förvånad och inte handla rationellt när en som borde vara väl inlåst i stadens säkra fängelse helt plötsligt står och bultar på deras dörr. Det verkade först vara lättare att ta sig ur ett låst fängelse än in som ett bönesvar. Men det påminner om att vara öppen för att svaret kommer. Att inte redan i början av bönen tänka att det går nog inte.

Att inte ta åt sig äran som tillhör Gud… 12:23. Ge den som äran skall ha. Ta inte på dig äran där någon annan gjort det möjligt. Värt en reflektion…..

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: