Läs med mig – Apostlagärningarna Kapitel 19

Andens dop… 19:6 I apostlagärningarna ser vi hur Andens utgjutelse blir viktigt. Tycker mig se att upplevelsen av Anden, andedopet, var mer centralt förr. Den erfarenheten är en av dom viktigaste i relation till frälsningsupplevelsen. Förståelsen för det kommer nog om man börjar läsa vad bibeln säger om Anden. Då inser vi vikten och betydelsen.

Vem är ni?… 19:15 Ibland kan jag ana en för lätt hållning till andemakter. Lättvindigt talar vi emot dom. Att dom finns är helt klart. Vi har en större Gud än dom men dom bör metas med respekt. Inte i en respekt av till tro utan i vetskap om vad dom kan uträtta.  Men vår Gud är större och i honom har vi vår räddning. 

Denna händelse visar också på respekten hur vi använder Jesu namn. Inget namn som vi kan använda som en trollformel. Det används genom det mandat man får. I relation till andemakter kan vi inte ”leka” med det namnet. Det avslöjas av Andemakten. 

Genom Herrens kraft… 19:20. I allt är vi beroende av att Herren bekräftar med sin kraft. Bekräftar med att han ingriper och stadfäster. Vi behöver den teckningen bakom våra ord. Annars blir det luft. När han bistår bekräftas det med att det leder till framgång och att hans hans kraft visas.

Jesus Kristus VS Artemis… 19:21-40. Hela folket var i uppror. Framtiden för deras  Artemis. Artemis var jaktens gudinna. Hon var även modern till allt levande, människor och djur. Hon avbildades som en höggravid kvinna men hon var inte bara moder, hon var också hämndlysten och blodtörstig. I Efesos fanns Artemis tempel. Efesos var vårdar av denna gudinna  och dess tempel. När Man började predika Jesus Kristus kände man hotet. Inte bara i sin religion utan också för sina inkomster. Inte konstigt att det blev en kraftig reaktion. Genom historien ser sådana liknande reaktioner. Genom historien ser vi att Jesus segrar. Och slutsegern kommer att bli hans.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: