Läs med mig – Apostlagärningarna Kapitel 20

Det fanns ganska många lampor i det rummet… 20:8 Det gjorde att man kunde hålla på länge. Vi är inte så uthålliga alltid. Har inte tid liksom. Jag försvarar inte alls långa möten. Men jag kan bekymras över att allt måste vara över på 60 minuter. Vi har inte tid att möta Gud kan jag uppfatta det som. Ibland behöver det få ta tid. Ibland fyller vi tiden med sådant som bara upplevs som prat. Här hade man tid. Man lyssnade färdigt. Till punkt. Man ville höra. Kan stämma till en viss eftertänksamhet. 

Återigen en omväg… 20:13 Varför gjorde han det? Några verser senare ville han ”påskynda resan”. Vi får inga svar. Men han måste haft motiv. Vilka mötte han? Vad hände? Ibland ska vi ta en omväg. Våga ta ett sådant beslut. 

Kosta vad det kosta vill… 20:23-24 Det var det första jag tänkte på. Kallelsen drev på. Viljan och längtan likaså. Han var beredd att betala priset. 

Predika hela Guds vilja…. 20:27. En utmaning i sig. Det bekväma likväl det obekväma. Visst är det lätt att bara ha en förkunnelse som stryker medhårs. Men det som skaver behöver också få komma fram. Men på ett barmhärtigt sätt. Med möjlighet att se vägen fram. Inte krokben. Utan stöd att ta nästa steg å näst å nästa. Fördömelse har sällan lyft till framgång. Ett profetbudskap som bara slår ner ställer jag mig alltid tvekande till Guds syfte måste vara att lyfta och ge möjlighet. Så lyssna på hela budskapet. Vilken frukt ger det? Vart leder det? 

Ge akt på er själva… 20:28 Starka ord till ledare. Lika starka ord idag. Att vara församlingsledare, pastor, ledare för en grupp. Det förpliktar att vara ledare i församlingen. Så många gånger vi kommer till korta. Men om den vetskapen stämmer oss till ödmjukhet och lär oss kommer det att hjälpa oss.

Förvränga sanningen… 20:30 O att vi inte förvränger sanningen. Varken som predikant eller medvandrares till någon. Vem vill vilseleda? Den som har själsliga syften. Men inte den som har himlen och Jesus för ögonen.

Överlämnad åt Guds nåderika ord… 20:32 Vilket överlämnande. Ordets verksamhet. Skärper eggen, sinnet och förståelsen. Det är ljuset på vår stig. Ordet påverkar oss på många sätt. Det är nåderikt. 

Det är saligare att giva än att taga… 20:35. Så sant som det är skrivet. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: