Läs med mig -1 Korintierbrevet Kapitel 1

Kristus har fått stadfäste sig hos er … 1:6.  Stadfästa sig. I en översättning skriver man ”fått stadigt fäst i er”. En skriver ”fått stärka er”. Så skulle man kunna beskriva det som att vi är Rika av Jesus i oss. Fyllda fullt ut. Men också att Jesus har fått bekräfta sig i oss. 

Saknar ingen nådegåva .. 1:7. Nådegåvorna är ett vidare studie men som kommer senare i Korintierbreven. Folket i denna församlingen saknade inga nådegåvor. Vilken nådegåva har du? Om du inte har någon, vilken skulle du vilja ha? ”Därför”, på grund av Kristus hade fått stadfästa sig i dom hade dom ingen brist av nådegåvorna. En tankeställare är det. Men också något av att avdramatisera det. Får Kristus befästa sig inom oss kommer nådegåvorna som en frukt av det. 

Du är kallad till gemenskap med Jesus … 1:9 Det är där du ska vara. En sann vänskap som fördjupas tid efter tid. 

Fullkomligt enade … 1:10. Oj Oj. Vilken uppmaning till ledarskap och församling. Vi behöver inte kräva vår rätt att se på saken som vi vill. Vi kan tillsammans formas av Anden så att vi går i enad anda. 

Så att Kristi kors inte förlorar sin kraft … 1:17. Kan man förkunna evangeliet så att det förlorar son kraft? Tydligen. Kanske är det så att vi pratar sönder evangeliet ibland. Vår håg måste vara att inte förvanska Ordet med vår egen filosofi. Jag vill tro att alla predikanter har den hågen. Att vi alla vill det i vårt sätt att berätta om Jesus . Men det tål att hålla högt hos oss var. 

Dårskap eller en Guds Kraft? … 1:18,24,25. Tänk att människor kan se tron på Gud som en dårskap. Vi som lever i den inser och erfar att den är en Guds kraft. En verklighet. Hur skall vi kunna göra det tydligt för folk?

Gud ser inte till det yttre … 1:27-28. Tack Gode Gud för det!! Genom bibeln ser vi hur Gud lyfter fram det inre livet före det yttre utseendet. Den som för andra kan vara ringa och ingenting att räkna med kan för Gud vara den främste. Värdigheten sitter inte i kläderna eller bankkontot. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: