Läs med mig – 1 Korintierbrevet Kapitel 2

Inte med vishet … 2:1.  Jag anser att studier är bra. Men det hindar inte att berätta evangeliet även om man är lekman. Att lära efter igen är bra. Att lära sig mycket på djupet. Guds ord har många skikt men lämnar aldrig sin enklaste betydelse. Vi förstår dom olika djupen efter vad Anden ger oss insikt om. Bara för att vi inte ser alla skikten i evangeliets djup behöver det inte hindra oss att förkunna Ordet. 

Paulus oro … 2:3. Paulus utrycker en tydlig oro att komma till församlingen. Svag och rädd var han. Till och med mycket orolig säger han. Men han kom. Han kom i en beroendeställning till Guds Ande. Ett ganska bra utgångsläge

Anden stadfäste förkunnelsen … 2:4-5. Är inte det en längtan vi har i vår tro och den församling vi går i. Att Gud ska stadfästa ordet. Bekräfta det med synliga tecken. Det kan få bli vår bön efter denna dag. Vill du be den bönen med mig?

Guds hemliga vishet … 2:7,10,13. Det innebär inte att vi inte kan bli ifrågasatta. Det är inte en sådan hemlighet vi håller oss till. Men det någon inte har förstått har Anden uppenbarat det. Gjort det synligt. Förklarat det. För den som inte vet behöver få veta det. För hur skall någon kunna komma till tro om ingen berättar för dom?

Anden utforskar djupen … 2:10. Djupen hos Gud – så att vi har möjligt att förstå något av det. Men också djupen inom oss. Det är stort. Tänk vilken utmaning till efterforskning. Att få ”gräva sig ner” i djupen med Andens hjälp. 

För att vi ska veta vad har fått från Gud … 2:12. Vad har du fått från Gud?

Du är kallad till gemenskap med Jesus … 1:9 Det är där du ska vara. En sann vänskap som fördjupas tid efter tid.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: