Läs med mig – 1 Korintierbrevet Kapitel 3

Fast föda gav jag er inte … 3:2-3. En br bild på barnet som inte kan äta fast föda först. Bröstmjölk, sen annan flytande föda. För att sen pröva på mer fast föda. Det är en naturlig utveckling. Likaså så gäller det i andliga matens meny. Här kan man förstå att man inte utvecklats. Man behövde fortfarande, eller gått tillbaka till, en andlig mat som mer kunde betecknas vara för den som var ny i tron. Vi behöver växa i tron genom en andlig kost. Jag kan bekymra mig över det andliga läget ibland. Att vi återigen, i vårt sekulariserade landet Sverige, behöver återigen gå tillbaka till grunderna.

Jag planterade … 3:6-7.  Apollos vattnade. M E N Gud gav växten. Vi får vara med att plantera och vattna. Men kom håg, det är alltid Gud som ger växten. Vi kan aldrig klämma fram en tillväxt. Det är Guds Ande som skapar den tillväxten. 

Guds medarbetare, åker och byggnad … 3:9 Att vara en åker…. Tänker på liknelsen om sådden. Somt föll på stenig grund osv. Men somt föll i bördig jord och gav hundrafalt. Hur är vår jordmån i andligt hänseende? Hur bereder vi vår inre jord? Hur sköter vi om den andliga jordmånen i vårt andliga liv? Vi är en Guds byggnad som behöver byggas på stengrunden och inte på lös sand som liknelsen om byggmästarna handlar om. 

Hur bygger vi? … 3:10,13, Så frågan blir tydlig. Hur bygger vi våra liv? Mixar vi grunden med egna tankar om hur en grund skall vara?

Vårt bygge ska prövas … 3:13ff. Det är inte så att vi går förlorade om vi bygger fel. Men det skall ”brännas upp”. Vi skall bli rädda som ur eld. Men målet måste väl vara att vi bygger på ett sådant sätt att det håller för prövningen. 

Guds tempel … 3:16. Vi är Guds boning. Min fundering är om vi till 100% förstår det ibland….. . Om vi förstod det fullt, hur skulle vi då leva? Guds Ande bor i oss. Bar den tanken är ju fantastisk. Nåd. Det är verkligen N Å D.

Vi tillhör Kristus … 3:23.  Vi läste i kapitel 1 vi är kallade till gemenskap med Jesus (1:9)Här blir det tydligt också. Inte bara en vänskap. Vi tillhör honom. Det är också nåd. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: