Läs med mig – 1 Korintierbrevet Kapitel 5

Otukt … 5:1ff.  Att leva på ett rätt och sunt sätt. Det blir inte välsignat med dess motsats

Skryt … 5:6.  Skryt jämförs med surdegen. Den genomsyrar hela degen så blir hela degen syrad. Skryt gör samma sak fast på ett negativt sätt. Skryt genomsyrar hela sammanhanget på ett negativt sätt. Motsatsen blir ju då ännu tydligare. Tänka tt vi kan påverka på ett positivt sätt också. 

Att världens folk …. 5:11. Det är inte så att vi skall avstå att leva i världen för att dela med oss om vår tro. Men när en ”broder” är otuktig, girig, avgudadyrkare, förtalade, drinkare så skall vi inte umgås med den. 

Renhet … 5:13.  Det finns ett driv hos Paulus. Att driva ut det onda och leva i det goda. Detta kapitel har det som driv. Värt att fundera på. Hur har vi det i vår gemenskap? Hur har vi det själva? Strävar vi efter att låta det goda i våra liv ta över helt så att det onda inte får något utrymme? 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: