Läs med mig – 1 Korintierbrevet Kapitel 6

Slänga sten i glashus … 6:1fff. Jag tänker att vi så ofta har lätt att döma andra men missar vår egen synd. Vi ser flisan i vår broders öga men missar helt vår egen bjälke. I alla olika ”synder” har vi lätt att se andras ”synder” som värre än våra egna. Kanske skulle vi först se på oss själva hur vi har det med olika ”synder” innan vi börjar skjuta skarpt på andra. Det stämmer till ödmjukhet. Men våra egna brister får inte bli det som blir rättesnöret. Utan att vi går tillbaka till källan.

Att ta en förlust hellre en vinna en tvist …6:7. Vi vill gärna vinna allt och gå stolt från det. Men kanske behöver vi tänka om lite, tänka på att annat sätt. Att vi ibland behöver just ta en frust för att det blir i sin förlängning en vinst. En paradox som är så sann.

Vad är tillåtet? … 6:12 Allt är tillåtet men inte nyttigt. Är det tillräcklig orsak att avstå det som jag får men som inte är bra för mig. Så frågan är vad som är nyttigt. Likaså vad som är bra för mig. Jag tänker att vi behöver avstå från sådant som visserligen vi får men inte är bra för mig. Vad behöver du välja bort? Sen leder det till att vi får mer utrymme för det som är bra för mig. Så valet kan inte vara så svårt…. eller?

Ta makten över mig … 6:12 ”… men jag ska inte låta något ta makten över mig” Ibland är det lättare att påstå att mobilen tagit makt över oss. Men jag tänker att det finns annat som är viktigare att fundera på. Men som troligen är olika beroende på vem vi talar om. Vad har tagit makten över dig?

Tillhör inte mig själv … 6:19 detta är inget som nutidens människa kanske är så nöjd med. Jag vill ha makten över mig själv och ‘jaget’ är viktigt. Men det finns en välsignad kraft att tillhöra Gud. Värt att reflektera över.

Ära Gud med sin kropp … 6:20 Hur ärar man Gud med sin kropp. Har inte en manual att skicka till dig. Men skulle det kunna vara att göra det som är gott ? Är det att leva på ett rent sätt? Mitt val i att inte röka var länge att jag inte ville förstöra Guds skapelse. Sen har det blivit lika mycket en hälsofråga. Men båda orsakerna är lika riktiga.

Köpt till ett högt pris … 6:20 Betänk vad det kostade Jesus att frälsa världen. Korsets väg var inget enkelt steg. Han köpte loss oss från synden med sitt eget liv.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: