Läs med mig – 2 Korintierbrevet Kapitel 9

En iver som sporrar … 9:2 När någon går före så smittar det av sig. Motiverar. Drar med sig andra. Det kan behövas mod att våga gå före men våga!!

Den som så snålt … 9:6 Den som sår snålt får skörda sparsamt. Den som sår rikligt för skörda rikligt. Ren logik som inte bara finns i växtriket. Även den andliga sådden har samma principer. 

Ge efter hjärtat … 9:7. Har alltid tänkt offrandet och kollekten som något som man aldrig kan tvinga på någon. När det ges av tvång finns det sällan glädje i det. Det behöver komma inifrån. Att ge av en inre maning. Ge från hjärtat. 

Gåvans välsignelse … 9:8 Jag har aldrig varit en framgångsteolog. Jag har svårt att se att den som tror på Gud per automatik har det gott ställt ekonomiskt. Men bibeln visar på en välsignelse i att ge. Att ge efter hjärtat leder inte till brist. Ett vet jag, att vår Gud har välsignelser att dela ut. Kan ge av sin rikedom. Bibeln säger också att pengarna tillhör Gud. 

Rättfärdighet bär god skörd .. 9:10-11. Rika på allt… Vad tänker Paulus här? Gud ger den troende vad de behöver för att så ut bland andra och själv kunna äta därav. Gud ger oss välsignelser för att kunna ge vidare. Det största i detta är när man får ett tack. Vi kanske tänker för ofta att vi skall få tillbaka rikedom. Men Paulus visar på att tacket är vår belöning. 

Generositet för välsignelser med sig … 9:13ff Det verkar vara så att generositet är som sådden. Det blir en frukt/skörd av det. Tacksamhet tillbaka. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: