Läs med mig – 2 Korintierbrevet Kapitel 10

Tankebyggnader … 10:2ff. Om man ser på Ef 6 inser att vi har makter att kämpa mot. Därför uppmanas vi att ta på oss den rustning som kan stå emot. Här berörs det också men lyfter fram tankebyggnader. Vi kan ha tankebyggnader inom oss som är svåra att övervinna. Svårigheter som gör att vi fastna i tänket. Svårigheter att komma vidare. Men vi har också tankebyggnader hos andra som kan vara svåra att övervinna. Som starka fästen som bara Gud kan hjälpa oss att bryta ner. 

Tanke till lydig fånge… 10:5. Här handlar det inte om hjärntvätt. Här handlar det om att låta varje tanke som är en destruktiv tankebyggnad bli en lydig fånge. Att Vi bestämmer oss för att låta våra tankar tänka goda tankar. Göra dom till goda vanor. Men tankar som vänder sig mot Gud hör inte hemma hos oss. 

Mätt ut … 10:13. Gud mäter ut områden för oss. Det handlar inte om makt och ära. Vi får efter den nåd vi blir tilldelade. Inom det området skall vi finnas. 

Den Herren rekommenderar … 10:18. Vi rekommenderar inte oss själva. Men genom att tjäna Herren genom hans nåd är det han som rekommenderar oss. Och genom att vi håller oss till honom består vi provet.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: