Läs med mig – 2 Korintierbrevet Kapitel 13

Rykten eller vittnesmål? … 13:1 Två eller tre vittnesmål är viktigt. Man går inte på första ryktet. Andra tar man det mer på allvar. Tre då kan det avgöras. 

Leva i Hans kraft … 13:4. En kraft ni ska få känna. Stanna upp här en stund. Vilket löfte. Inte bara leva tillsammans med Gud. Vi skall få känna av hans kraft också. 

Pröva dig … 13:5. Lever du i tron? Tilliten? Är du mer åskådare till tron? Är Jesus i dig? 

Paulus bön … 13:7. Han ber att dom inte skall göra någon orätt utan rätt. Inte för att själv ta åt sig ären. Utan för att han vill att dom ska bestå provet. Alltså bli bevarade i tron. Och göra det som är gott. En bön vi kan be för oss själva också. 

Större mognad … 13:9. En bön efter Guds vilja är att vi skall mogna i vår tro. 

Paulus mandat och uppdrag … 13:10. Att bygga upp. Det är att mogna. En önskan och drivkraft i den kristna tron och det kristna ledarskapet. 

Att låta sig förmanas … 13:11. Det är inte alltid roligt att bli tillrättavisad. Men en bra insikt i tron är att inse att man behöver ibland förmanas, korrigeras och upprättas. Han uppmanar också till att hålla fred. Vad är löftet då? Jo att då skall kärlekens och fridens Gud vara med oss. Samma princip gäller idag. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Detta var Korintierbreven. Om du vill fortsätta ”Läs med mig…” så fortsätter det med Johannes evangelium. Med start i morgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: