Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 12

Felaktigt motiv … 12:5-6.  Det lät bra när Judas ville att pengarna skulle gå till de fattiga. När han egentligen ville ha pengarna själv. Ett felaktigt motiv brukar avslöja sig självt till slut. Väckande . Vilka motiv har vi?

Resultatet efter att Lasarus fick tillbaka livet … 12:10-11. Man ville döda även Lasarus. Många kom till tro på Jesus för hans skull. 

Kungligt mottagande … 12:13. Palmen symboliserade styrka och skönhet. Dess grenar symboliserade judarnas frihet. Me också symbol för glädje. Dessa kvistar fanns inte på Olivberget. Man hade troligen tagit med dom från Jerikos. Var tänkte för andra tåg folket skulle gå i. Men nu blev det mer lämpligt när Jesus kom. Det var en triumferande hyllning till en kung eller en segrare. Inte konstigt att det judiska ledarskapet reagerade starkt när folket hyllade Jesus. Fariséerna ser detta och blir oroliga. 

Stunden har kommit … 12:23. Nu deklarerar Jesus att det är dags för att Jesus ska gå igenom det han kom för. 

Att vinna sitt liv genom att förlora det … 12:24-25. Vetekornets lag. Vinna genom att dö och uppstå. En bild också på Jesus. 

Röst från himlen … 12:28. Måste ha varit mäktigt när en röst från ovan talar tydligt och klart. 

Vandra i ljuset … 12:35. Det är att vandra i Jesu sanning.

Tecken och under behöver inte betyda så mycket för att börja tro … 12:37. Vi kan ibland hamna i att vi tror att om bara under och tecken sker så blir det väckelse. Det behöver inte alls vara fallet. 

Jesus och Gud … 12:45. Här visar Jesus på hur Han och Fadern hör ihop. Vi kan inte särskilja dom två. Den som tror på den ena får med den andre. Du kan inte uteslutna någon av dom.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: