Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 15

Bära frukt … 15:2,5. Ett fruktträd som beskärs bär mer frukt. Gamla grenar, onödiga sidoskott som tar kraft, för täta grenar som hindrar ljuset att nå in, rensas bort. För trädets bästa. Att ansas andligt sett är något gott. Att bevaras i tron och ha en sund tr. Samt att våra liv får bära mer frukt. Löftet – ska bära rik frukt. 

Bli kvar … 15:4. Om vi inte finns kvar i stammen, Jesus Kristus, så kan inte vår tro leva. Den dör. En sådan gren vissnar och skärs bort eller kanske till och med faller av av sig själv. 

Inte bära frukt av sig själv … 15:4. Ser en tydlig koppling hur viktigt det är med de troendes gemenskap. Likaså gemenskapen med Jesus. 

Ni skall få det … 15:7. Påminner om 14:12. ”Gärningar som jag och ännu större”. Jesus vill verkligen påminna oss om att det finns möjlighet för den troende. 15:16 stryker under det. 

Bli kvar i min kärlek … 15:9,11. Jesus älskar verkligen dig. Bli kvar i den kärleken. Det kommer att göra dig gott på djupet i dig. Din glädje kommer bli fullkomlig!!

Älska varandra … 15:12,17. Det är ingen önskan. Det är ett bud. Älska din medmänniska. Som Jesus har älskat dig ska du älska den. Oaps!! Han till och med stryker under det än mer bestämt . Befaller er!! Kan man befalla att älska? Kanske inte men…. Vår kärlek till varandra måste vila på samma grund som hans kärlek till oss. När Jesus är i oss och vi i honom blir denna kärlek frukten. Inget tvingade utan en vilja till. 

Hatad av många men älskad av Jesus … 15:18. Om du blir hatad på grund av din tro, Kom ihåg att Jesus blev också hatad. Före dig. 

I världen men inte av den … 15:18-19. Vi är utvalda och han har tagit oss ur världen. Fast vi lever i den så lever vi inte av den. Som att leva i två världar på samma gång. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: