Läs med mig – Galaterbrevet 1

Vända sig till ett annat evangelium … 1:6. Fast det inte finns något annat. Att hålla sig till det sanna evangeliet. Somliga hade vänt sig bort från sin kallelse. Tänker på sådden i liknelsen. Det finns mycket som kan få oss på fall. 

Förvränga evangeliet … 1:7. Att hålla fast vi originalet även om ”känd talare som förr predikade rätt” nu predikar fel. Förvränger vi evangeliet för att det skall passa bättre i vår tid? Hur gör man det tillgängligt i vår tid utan att det förvrängs?

Att vara till lags … 1:10. Ordet predikas inte för att vara till lags. Det predikas för att det är Guds ord till oss. Det försvarar dock inte att ”slå med ordet”. Vi läsare att vi skall tala på ett hjärtevinnande sätt. 

Uppenbarelse från Jesus … 1:12. Paulus hade sin upplevelse på vägen. Guds ljus träffade honom. Där förvandlades hans liv

Utvald i moderlivet … 1:15. Det är intressant…. Den som gjorde sitt yttersta att utrota ”Den Vägen” var utvald redan i moderlivet. Utvald av Gud. Det väcker tankar. Kan den som kallas ”värsting” i din stad vara den utvalde av Gud? När Gud får ta hand om och förverkliga en persons syfte sker det något stort. 

Den tro han förut ville utrota … 1:23. Vittnesbördet om Paulus. Den som förr förföljde, den som ville utrota tron, predikar nu om den tron. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: