Läs med mig – Galaterbrevet 5

Frihet – stå fasta … 5:1 En intressant kombination av uppmaning. Frihet och stå fast. Paulus vill inte att vi skall in under slavoket igen. Utan leva i den frihet som Jesus gett oss. 

Det finns handlingar och beslut som får långtgående konsekvenser … 5:2ff. Om man omklär sig är man skyldig att hålla hela lagen. Man ställer sig alltså under den lag Jesus lyft oss bort från. Man hamnar åter i att rättfärdigheten beror på att man håller lagen. Inte genom nåden Jesus vann åt oss på korset. Jesu död blir om intet då. 

Tro verksamhet i kärlek … 5:6 En fantastisk beskrivning på hur tron skall levas. Den ska vara verksam i kärlek. 

Kallad till frihet …5:13 Stark uppmaning till oss hur vi skall använda vår frihet på rätt sätt. ”… så att vi inte ger den onda naturen något tillfälle”. Starkt och viktigt. 

Du skall älska din nästa som dig själv … 5:14 Hur är det med självbilden? Hur är ditt förhållande till dig själv? Hur är ditt förhållande till din omgivning? Hur bemöter du andra? 

Vandra i Anden … 5:16 Vilket underbart uttryck. Ser du löftet det för med sig?

Köttets frukt … 5:19ff. Kanske stannar vi inte så mycket i dessa verser. För dom är lite obehagliga. Men fundera lite över dom… Har dom en påverkan i ditt lv just nu?

Andens frukt … 5:22ff Om du vill lyssna till en undervisning jag hade om andens frukt så kan du se den här. (Ca 25 min in i videon)Andens frukt är en men många delar. Du får allt detta tillsammans när Andens frukt kommer in i ditt liv. Kolla in dom. Behöver du dom? Sök dom.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: