Läs med mig – Filipperbrevet Kapitel 3

Gläd er i Herren … 3:1. Vi har så mycket att vara glada för. Börja räkna upp vad du har i Gud. Det skapar glädje inom dig. 

Förlita dig inte på yttre ting … 3:3ff. Det är så lätt att se på ytliga saker som kan glädja oss. Men Paulus uppmuntrar att se på det som mer finns på djupet. Som har större värde. Det som finns inom dig och andra. Paulus skulle kunna förlita sig på det yttre…. Men han gör inte det. 

Räknar som en förlust … 3:8. Allting är en förlust i jämförelse med vad han funnit och fått i Jesus Kristus. 

Funnen i honom … 3:9. Spännande utryckt. Funnen[ i ] honom. Leva i honom. Vara ett med honom. Inlemmad i honom.  

Bli lik Jesus … 3:10. Ved innebär det för dig? Går det? Ja, enligt bibeln kan vi bli det. Göra som honom. Färdriktningen är utstakad. 

Jag gör allt för att nå det … 3:12-16. Glömmer det som ligger bakom. Sträcker mig mot det som ligger framför. Gör allt för att nå det. Jagar mot målet. 

Medborgarskap … 3:20. Jag är svensk medborgare. Många människor har dubbla medborgarskap. I två olika länder. Jag har också två medborgarskap. Mitt andra land är himlen. Där hör jag också hemma. En dag skall jag flytta dit. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: