Läs med mig – Kolosserbrevet Kapitel 2

Hela rikedomen … 2:2 Tänk att det finns en riktning till att förstå all den rikedom vi har i Kristus. Når vi fram dit? Kanske inte förrän vi är i himlen. Men riktningen är utstakad.

Fast övertygelse … 2:3 Alltså inte svajigt. Utan vi står pall vindarna. Denna fasthet leder till rätt insikt. För vi drar inte iväg i massa filosofiska tankar. Utan söker sanningen. 

Alla skatter gömda .. 2:3. Upplösningen i 2:1-2. I Jesus finns vishetens och kunskapens alla skatter gömda. Det vi inte nu inser och förstår finns där. Riktningen är utstakad. Vi skall få del av den.

Den trygga tron … 2:7ff. Rotas. Byggas upp. Befästas. Det blir en tro som håller. Även när den prövas. 

Grunden i tron … 2:8ff. Paulus vill hjälpa oss att ha en stadig grund i vår tro. Om vi inte låter oss förföras och rövas bort av villoläror finns allting att hämta i Kristus. 

Vårt skuldbrev … 2:13ff. Våra synder beskrivs som ett skuldbrev. Skuldbrev är det man får när man tablån tex. Det skall betalas tillbaka. Syndens skuldbrev skall också betalas. Det fungerar bara genom att vi får betala med våra liv. Men Jesus tog det i vårt ställe. Rev Sönder det på korset.  Det är nåd!!

Frihet … 2:16ff Det handlar inte om mat och dryck, inte heller högtidsdagar. I Kristus är frihet. Beror inte på hur man förhåller sig till dessa seder. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: