Läs med mig – Markus Evangelium Kapitel 2

Såg deras tro … 2:5. Tänk, han såg deras tro, dom som bar. Mannen är lam. Om han ville dit eller om det var männen som bar som uppmuntrade hon dit vet vi inte. Men tillsammans ville dom dit helt klart. Allas tro räknades på något förunderligt sätt.

Det viktigaste … 2:5. Jesus såg männens tro, mannens sjukdom men …. Det var något som var viktigare. Mannens eviga väl. Först frälst. 

Vilket är lättast? … 2:9. Ja, vilket är det? Frälsa eller hela en människa?

Jesus har makt … 2:10f. Makt att både frälsa och bota. Mannen blir frisk och kan bära hem sin säng själv.

Följ mig … 2:14. Återigen får en person uppmaningen att följa Jesus. 

Det är inte de friska … 2:17. Vem hade Jesus kommit för? Den som behövde honom. 

Ny ordning …2:21-22 Nytt tyg och ny lägel. Läste följande: ”Han förkunnar därmed att en ny religiös ordning höll på att bryta in, och för den behövdes nya uttrycksmedel. Att påtvinga denna nya evangeliska situation judaismens många bördor och ritualervkre lika fel som att sy in en lapp på en gammal rock. Det skulle riva bort mer av det gamla tyget och hålet skulle bli värre. Det nya vinet skulle spränga sönder den gamla lägeln så att både den och vinet blev förstört” (Förkortad version av det  Bernspång skrivit). Värt att fundera på

Sabbaten är gjord för människan … 2:27. Betänk att vilodagen är gjord för ditt bästa. Vi har många olika ”sabbater”. Dygnsvilan och veckovilan är två av dom. Dom är tänkta för dig. Använd dom på ett vist sätt. Det kommer att välsigna ditt liv. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: