Läs med mig – Markus Evangelium Kapitel 3

De ville anklaga honom … 3:2ff. De sökte efter tillfällen att kunna anklaga honom för något. Det som var gott ville dom vända till något ont. Vd gör det med människan som nyss blev hjälpt? Osäkra som dom var ville dom inte svara på Jesu fråga om man fick bota på sabbaten eller inte. Dom hade redan innan undret säga att dom ansågs att det var fel att göra det på sabbaten. Men dom teg. För dom ville ha något att anföra emot honom. 

Ryktena gick … 3:8ff. Det kom så många att Jesus behövde en säker plattform att stå på. Det fick bli en båt en bit ut på vattnet. 

Bergets retreat … 3:13ff. Han tog med dom till en enslig plats. Utsåg lärjungarna. Utrustade dom. Här ser du den brokiga skara som blev hans lärjungar. Den var på att även du och jag får plats. 

I vilket kraft? … 3:20ff. Tänk att hävda att det goda Jesus gjorde skulle han utföra genom en ond kraft. Hur fel kan det bli i tänket? 

Hädelse mot Anden … 3:29. Denna vers har hjälpt mig mycket. Det finns ingenting förutom hädelse mot Anden som det finns förlåtelse för. All annan synd finns det förlåtelse för. Betänk det innan du fördömer någon. 

Syster och bror … 3:35. Här får familjebanden en bredare betydelse. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: