Läs med mig – Markus Evangelium Kapitel 8

4000 … 8:1ff. Ett liknande matunder. Dom ställde samma fråga till Jesus. Hade dom glömt? Vad det för bra för att vara sant så att dom inte vågade hoppas igen? Notera att det blev över denna gång också. Ibland tänker jag att Jesus gör under för oss men så det räcker och där med jämnt. Sett det i olika under. Men här visar han ju på en annan sida. Att det till och med blir över.  

Begär tecken … 8:13. Kan vi tro tan att se tecken? Hur är din tro upphängd på? Tecken? 

Surdegen … 8:15. Fariséerna och sadduceerna  berömde sig för att inte ha någon tro alls. De såg till förnuftet. Herodes livsinställning präglades av världslighet. Det var detta Jesus varnade för – deras surdeg – deras lära och trosinriktning. 

Ännu en gång … 8:25. Detta sammanhang har hjälpt mig många gånger. Ett under, ett bönesvar, kan behöver flera steg innan det är fullbordat. En uppmuntran till att inte ge upp. 

Bekännelse …. 8:27ff. Vem säger du Jesus är?

Förutsägelse … 8:31ff Jesus är ju så här med facit i hand väldigt tydlig ed vad han ska gå igenom. Lägg därtill profetorden genom gamla testamentet. Ändå ser inte lärjungarna det. Vad är det som vi inte ser men som är uppenbarligen tydligt idag? Se 9:32

Förneka och ta sitt kors … 8:34ff. Vad kostar det att följa Jesus? Förlora men ändå vinna. Att sätta Jesus först. Det känns som att det kostar både inget och allt. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: