Vad är tecknet….?

Vår kung efterfrågade om det finns ett tecken. ”Tänk om det fanns ett tecken, ett tecken för vår sammanhållning , gemenskap , frihet , självständighet , vår historia , vår framtid , för de värden vi håller högt , demokrati , jämlikhet , och tänk om detta tecken kunde ena och förena alla.” Så säker vår kung följande: ”Det finns ett sådant tecken. Idag ser vi det överallt. Vår svenska flagga , den blågula korsfanan. Den är tecknet för Sverige! Symbolen för vårt gemensamma hem.”

Det finns ett hemligt tecken sjunger man i en sång ( texten kommer längre ner). Så hemligt är det inte tänker jag. Men vår flagga visar på ett tecken. Korset. För denna tid är det inte så enkelt att förstå dess innebörd. Men likväl är det så aktuellt och behövt idag. Vi behöver hålla vår korsfana högt. Och proklamera korset kraft, frihet och framtid.

I en tid som denna behöver vinna flaggdag varje dag. Då vi hissar korset som en bön om att Gud ska bara oss till hjälp. Bevara vårt land. Att då få proklamera korset över våra liv. Det har betydelse.

Kungen påstod att vår flagga är ett tecken. Korset är också, helt klart , ett tecken. Det tecknet som så många har hängande runt sin hals. Har som utsmyckning i hemmet. Korset som påminner om att det finns en Gud som har omsorg om varje människa. Kanske skulle korset bli än mer synligt. Tänk att vi kan bära det som en offentlig bön om Guds hjälp över våra liv och vårt land. Men också för vår jord. Att den ska få uppleva fred överallt. Att vi ber Gud om att ta hand om vår jord. Vi som verkar ha så svårt att göra det själva.

Ps Att vår kung önskade oss alla en glad midsommar var väl inget stort misstag. Det var väl kanon. Jag kan bara stämma in. Jag önskar er alla en glad midsommar!! Ds

Var inte rädd, det finns ett hemligt tecken
Ett namn som skyddar dig nu när du går
Din ensamhet har stränder in mot ljuset
Var inte rädd, i sanden finns det spår

Han älskar dig och Han väntar dig ikväll
En kväll när du förstår Hans hemlöshet
Och hur Han längtar efter dina steg
Från evighet har Han stämt möte här

Var inte rädd, det finns en mörklagd hamn
Du ser den inte nu, men färdas dit
En dag skall du bekänna högt Hans namn
Hans kärleks frid som ingenting begär

Du är på väg, en dag blir natten vit
En dag och stjärnor växer ur hans famn
Var inte rädd, det finns en mörklagd hamn
Du ser den inte nu, men färdas dit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: