Läs med mig – 2 Timoteusbrevet Kapitel 1

Uppriktiga tro … 1:5. Möjlig översättning är också ”äkta” och ”oförfalskade”. På något sätt andas det en genuin tro som Timoteus hade. Ärvt den? Nej knappast. Men hans mamma och mormor hade  en sådan tro. Tänker att deras tro påverkat honom positivt och kanska lockat honom in i att följa deras exempel. Lärt sig något om vad tron kunde innebära. Sett deras tros frukt. 

Flamma upp igen … 1:6. Blåsa liv. Väcka. Hålla brinnande. Har du en nådegåva som hamnat i stiltje? En gåva från Anden som du behöver blåsa liv i?

Den Ande du fått … 1:7. När den Ande som tagit sin boplats i dig får befrukta dig händer det mycket positivt. Skjuter undan modlöshet.  Den Ande är kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande. Ser du att den påminner om Andens Frukt i Gal 5?

Skäms inte … 1:8,12ff. Minns att det kunde vara svårt att stå upp för sin tro i skolan. Skämdes jag? Nja, men något åt det hållet kanske. Vi behöver inte skämmas. Gud är så stor och mäktig. Ser vi det och det får genomsyra oss borde det istället göra oss stolta och modiga. Övertygad om, viss om, att det som anförtrotts oss håller. 

Bevara … 1:14. Vi har en hjälp till att kunna bevara det som anförtrotts oss. Det görs genom den Heliga Andes hjälp.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: