Läs med mig – Lukas Evangelium Kapitel 3

Då kom Guds Ord till … 3:2. Tänk när ett Guds Ord kommer till oss. Blir levande för oss, som man brukar säga. Betänk att Johannes litade på det han fick till sig. Det som banade väg för Jesus. 

En röst ropar i öknen … 3:4 Kanske får denna bild också vara symboliskt på den öken vi kan leva i. Där ropar en röst. ”Bana väg för Jesus” Som att någon hjälper till att bana den väg som behövs in i vår ökenliv. Men också att vi själva öppnar denna väg för Jesus in i vår situation.

En jämn väg … 3:4ff Vägar rätas ut, berg sänks, dalar fylls igen, vägen blir jämn. Vilken fantastisk bild på Jesu entre in i denna värld.

Vad skall vi då göra? … 3:10. Budskapet väckte behov av förändring. Så kan det vara när Anden viskar in i våra liv. 

Det finns en annan som är bättre än mig … 3:15. Tänk att vi har en Jesus som kommer oss till hjälp. Som gör det så mycket bättre än vi. Vi får bana väg för honom. 

Tydlighet och att hålla sig till evangeliet kan kosta … 3:20. Johannes var likadan mot alla. Det tyckte inte Herodes om. Så han lät fängsla Johannes. Prislappen kan bli dyr.

Även Jesus blev döpt … 3:21ff. För mig ett föredöme som jag tänker uppmuntrar oss att bli döpta. Såg Jesus behov av det? Så mycket mer skall inte vi se det behovet tänker jag. 

Släkttavlan … 3:23ff. Denna berättelse är värt sitt eget studie. För skulle du börja studera alla personer som nämns där blir du ödmjuk. I Jesu släkttavla möter du många olika personer, personligheter, bakgrund, personer som vi troligen skulle fördöma och förneka pga deras liv. Men alla fick plats – så stor är Guds nåd. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: