Läs med mig – Lukas Evangelium Kapitel 4

Frestades … 4:1f. En svår tanke att Jesus skulle behövas frestas som han blev. Han är ju Gud. Men det borgar för där vi kan läsa att han kan känna med oss. Han har mött de frestelser vi kan möta. Han vet verkligen vad vi kan gå igenom

En röst ropar i öknen … 3:4 Kanske får denna bild också vara symboliskt på den öken vi kan leva i. Där ropar en röst. ”Bana väg för Jesus” Som att någon hjälper till att bana den väg som behövs in i vår ökenliv. Men också att vi själva öppnar denna väg för Jesus in i vår situation.

Allsidig kost … 4:4. Jesus visar på att förutom vanlig mat behöver vi ”äta” Guds ord också. 

Tillbedjan … 4:5ff. Djävulen erbjuder erbjuder en genväg förbi korset. Det var inte aktuellt för Jesus. För honom fanns bara en att tillbe. Gud själv. 

Testa Gud? … 4:9ff. Vi skall inte fresta Gud eller testa honom. Inte pröva honom. Innebär inte att vi inte får ifrågasätta. Mer om attityd och hållning. 

I Andens kraft … 4:14. Vilken skillnad det är att gå i egen kraft i jämförelse med att gå i Andens kraft. Ändå verkar vi just göra det ibland. Kanske till och med allt för ofta. Fast vi vet bättre. 

Som han brukade … 4:16. Han gick till kyrkan som han brukade. Ingen tumvers. Inte tillrättalagt. Det var detta ställe man läste i denna dag och tillfälle. Vilket startskott/avstamp för hans gärning.

Smort mig till att … 4:18ff. Anden hade smort hon till något särskilt. Jag tänker att vi kan få var med om något liknande. Kan du uppfatta att du är smord till något? Skulle du/Önskar du att bli smord till något särskilt? ”Idag har detta skriftställe gått i uppfyllelse” – starkt manifesterat. För alla passade inte det. 

Profet i sin egen hemstad … 4:24. Det går inte. Det ligger något i det även idag.

Drev honom ut mot stupet … 4:28ff. Tänk så hårt man kan reagera när evangeliets sanning blir för närgånget.

Talade … 4:32,36. Jesus hade ett nytt sätt att tala till folket. Det berörde. Tog tag. 

Den botande Jesus … 4:39ff. Tidigt visade Jesus att han kunde bota. Följer du berättelse omkring Jesus ser du att detta var något återkommande. Låt det beröra dig till tro och tillit. 

Enslig plats … 4:42. Jesus visar på ett exempel. Flera gånger följer vi hans exempel om att han ”drog sig undan” till en ”enslig plats”. Kan det vara en uppmaning att ibland att dra sig undan för att umgås med Far i himlen?

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Ett svar till “Läs med mig – Lukas Evangelium Kapitel 4”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: