Att skymma Jesus

Jag läste om Sackeus. Det står att han var liten till växten. Det gjorde att människorna runt honom skymde utsikten. Kärnbibeln beskriver det som att dom skymde Jesus för honom.

Kan det vara så att vi skymmer Jesus ibland? Vi liksom vill synas mer på hans bekostnad? Johannes Döparen säger vid ett tillfälle när hans lärjungar tyckte att Jesus tog för mycket utrymme. ”Det är som sig bör. Han (Jesus) ska bli större och jag mindre.” Tänker att det är ju Jesus som ska synas och inte vi.

Tänk om det är så att vi ställer oss i vägen för Jesus med våra idéer och tankar. Kanske till och med våra regler. Så hindras folk att se den verklige Jesus. Johannes Döparens (JD) största uppgift var att bana väg för Jesus. Det var aldrig meningen att JD skulle bli frontfiguren.

Det är inte så att värdet på oss människor blir mindre för att vi går ett steg tillbaka för att Jesus ska bli mer synlig. Karriär och positioner finns inte i Guds rike som vi tänker oss här på jorden. Vi behöver inte ta platsen. Snarare uppmuntras vi att inte ta första platsen.

Tänker också att det blir svårt att följa Jesus om vi ställer oss framför honom. Vi kan inte se vart han går. Tänk om vi också hindrar hans väg fram , det han tänkt ska ske.

Det finns en skön tanke i berättelsen om Sackeus. Trots att det var mycket folk som skymde honom så hittade Jesus honom. Det är stort. Om du kan känna igen dig i Sackeus så glöm inte upplösningen. Jesus fann honom. Jesus kommer att hitta dig med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: