Efterföljelse

Kanske har du som jag någon som du ser upp till. Någon som du känner extra förtroende för. Som är en person som man gärna tar efter. Som är ett föredöme.

Ibland kan vi se upp till någon så mycket att den blir vår idol. En beskrivning på idol är någon man dyrkar och beundrar. För många kan det bli en rätt märklig situation hur man styr upp sitt liv efter denna idol.

Denna söndags tema i kyrkan är ’efterföljelse’. Jag skulle vilja beskriva det som att följa någons exempel.

När Jesus kallar sin lärjungar säger han ”Följ mej”. Dom släpper det som har. Lämnar sin båt och nät. Det sammanhang man var i. Man bröt upp och följde Jesus.

Så lever dom flera år i nära relation till Jesus. Följer Jesus i olika händelser. Ser vad Jesus gör. Under och tecken sker.

Så kommer den dag då han sänder ut dom. Dom får samma uppdrag som han hade visat dom exempel på. Nu skulle dom pröva själva.

Jesus menade att dom skulle göra samma under som honom men också ännu större. Mäktigt. Och allt började med ett ”Följ mig!”

Detta ”följ mig” ekar in i vår tid. Och inte bara ekar. Han säger det till dig och mig i vår tid. Till dig idag. Följ mig.

Det är efterföljelse. Att följa någon i dess fotspår och exempel. Vill du följa honom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: