Framsynt

Jag sitter och åter lyssnar på intervjuer med Sten-Gunnar Hedin. Han fick nyligen avsluta sitt liv här på jorden. En respekterad man och pastor inom pingströrelsen. Han visste om att han var svårt sjuk och att han inte hade långt kvar att leva.

Det som var så tydligt hos honom var att han visste att han tillhörde en annan värld också. Himlens värld. Det som blir så tydligt i hans berättelse var att han var så trygg i detta. Så trygg.

Det var som att han har så framsynt. Alltså att han såg längre fram. Och det han såg gjord honom trygg. Tilliten till Gud. Hoppet om en evig framtid. Att hans tro inte bara bara var en idé utan ett verkligt liv. Han så viss om att hans tro på Gud skulle bära hela vägen. Att vägen till himlen, genom pärleporten som stod öppen för honom


Är det något jag vill vara så är det att vara så framsynt.


Essge, som han var dra kallades, vittnar om något stort i tron Gud. Tilliten. Vissheten. Tryggheten. Det är vad du har i tron.

Till dig som redan tror – den tryggheten finns i din tro. Påminn dig om det. I allt du möter så håller din tro ända fram. Ända till slutet som egentligen stavas ’början’.

Till dig som ännu inte tror – det denna trygghet vi människor söker i livet. Den tryggheten hittar du i tron på Jesus. Det är stort och barmhärtigt.

Synonymer till framsynt är förutseende, vidsynt, förutsägande, profetisk, visionär, fjärrsynt, förtänksam, strategisk. Ord som verkligen fördjupat den framsynthet jag tänker på. Min bild av detta i ljuset om vår framtid i tron är mycket av detta. Tänker att varje ord av synonym beskriver vår framtidstro om livet och evigheten.

Jag vill påminna dig som kämpar på olika sätt….

Du kan, likt Essge, ha samma tillit till din framtid. Hur stormigt det än är just nu kommer inte denna storm besegra dig.

Den kommer inte besegra dig

Det är det stora med trons framsynthet. Den ser längre bort en det stormiga. Den ser segern som vår tro ger visshet om. Det är barmhärtigt stort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: