Läs med mig – Romarbrevet Kapitel 5

Förklarats rättfärdiga … 5:1. Fått rätt ställning med Gud. Då har vi frid med Gud. Texten skrivs på ett sätt att den uppmuntrar oss att ”ta emot det faktum” att vi har frid, harmoni, med Gud. Ibland kan känslorna spela oss ett spratt. Allt har skett genom Jesus som vi tror på. Och resultatet är att vi har tillgång till nåden. 

Lidandets frukt … 5:3. Det är inte alltid så att vi jublar över lidandet. Men Romarbrevet visar på dess frukt. Lidandet ger tålamod, tålamod ger fasthet, fasthet ger hopp. Och hoppet beror oss inte. Det håller ända fram. 

Men där synden blev större … 5:20 … där överflödade nåden. Hur stort är inte det. Det finns tillräckligt med nåt för all synd. Även om den till synes verkar vara på tok för stor i vårt sätt att bedöma den. Till och med större där vi menar att det är omöjligt att nåden kan täcka synden. ”Överflödade nåden ännu mer” – sug på de orden lite och inse att överflöd blir ännu mer. Kärnbibeln beskriver nåden som ’Guds oförtjänta favör och kraft’. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: