Läs med mig – Romarbrevet Kapitel 7

Vem tillhör vi? … 7:4. Det finns band mellan oss och Gud. Vi tillhör den Jesus som stått upp från de döda. För att vi skall bära frukt åt Gud. 

Stå i Andens tjänst … 7:6. Visst är det fantastiskt?! 

Det jag vill … 7:15,19 … det gör jag inte. Visst är det märkligt beteende. Det jag inte vill det gör jag. Ännu mera märkligt beteende. Hur skall vi hantera oss i detta? Vi vet oftast vad som är rätt ändå finns det tillfällen vi gör precis tvärt om. Min fundering är att när vi läser detta borde det väcka en känsla hos oss att vända detta ”beteende” rätt. Att helt enkelt göra det som är rätt. 

Viljan finns … 7:18. Vi inser att viljan finns men förmågan brister. Men betänk att vi har en möjlighet inom oss. Tänker att det borde bli vår drivkraft. Det ger oss en förståelse varför det händer så inom oss. Vilket borde hjälpa oss rät till det. 

Det finns en kamp … 7:25. Det finns en kamp mellan ont och gott. Mellan kött och Ande. Att se och inse det skapar möjlighet att inte ge efter för köttets krafter.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: