Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 7

Att döma någon … 7:1ff Med det mått vi mäter upp åt någon – handlar om generositet men och att hindra. Det är så lätt att se det andra gör fel och missa sina egna fel. Det vi gör andra vänder åter till oss själva. 

Be och ni skall få … 7:7ff Vilket underbart löfte. Det borde sitta i ryggmärgen. I detta är det inte ett kanske. Att be efter Guds vilja öppnar dörrar. Han ger goda gåvor till sina barn

Gyllene regeln … 7:12. Hur svårt kan det vara? Mmmm precis. Ibland verkar det väldigt svårt tyvärr.

Smal väg med smal port … 7:13 För att göra det svårt? Kanske handlar det mer om att stanna och tänka till. Att bestämma sig för det. Den kan vara trång i ljuset av att det finns bara ett sätt – det sättet och den vägen är Jesus. Finns ingen annan väg. Det kan uppfattas väldigt trångt i dagens samhälle. Idag vill man att alla vägar skall gå till Rom, jag menar himlen. Att till och med mina egna skapade teorier ska fungera. Men det finns bara en väg som tack och lov redan är skapad. Varför då försöka gör en egen?

Husbyggarna … 7:24ff. En så bra liknelse om vikten att bygga sitt liv rätt. Att stå på rätt grund. Har du stått på en sandstrand, en bit ut i vattnet, kanske du vet hur lätt sanden försvinner under dina fötter. Det är att bygga sitt liv på sanden. Det som lätt är förgängligt. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: