Stormens överman

Älskar bibelns olika händelser i livet. Dom lär så mycket i nuet. Skapar förståelse för det som vi möter idag. Kanske är livet på Jesu tid inte så olikt ditt och mitt liv idag.

”Jesus steg i båten, och hans lärjungar följde med honom. Då blåste det upp till full storm på sjön så att vågorna slog upp över båten. Men han sov. De kom då fram och väckte honom och sade: ”Herre, rädda oss, vi går under!” Han sade till dem: ”Varför är ni rädda? Så lite tro ni har!” Sedan reste han sig och talade strängt till vindarna och sjön, och det blev alldeles stilla. Männen häpnade och sade: ”Vem är han? Till och med vindarna och sjön lyder ju honom!””
‭‭Matteusevangeliet‬ ‭8:23-27‬ ‭SFB15‬‬

Att vara ute på ett oroligt hav kan vara rätt skrämmande. Jag vet. Livets stormar kan minst sagt vara lika skrämmande. Jag vet. Säkert du med. Tänker att livets utmaningar kan bli så skarpa i kontrasten till det fridsamma.

Jesus är stormens överman. Stormen kan lägga sig. Han kan också föra oss genom stormen. När lärjungarna är där, mitt i stormen, är Jesus med i båten hela tiden. Han kunde till och med vila fast vågorna gick höga. Varför ? Han är stormens överman. Han är med i din och min storm också.

O att Jesus skulle vilja uttala sitt ”Tig var stilla” över dom livets stormar som just nu rullar fram.

Jag kan inte svara på varför vissa stormar är svårare än andra. Varför vissa stormar inte verkar lägga sig. Jag kan inte svara på varför det ibland dröjer med Jesu insats. Men jag vet att han är stormens överman.

Varför tillät han lärjungarna att hamna i stormen? Jag vet inte. Men han kanske ville visa på vilken makt han har. ”Till och med vinden och vågorna lyder honom” blev deras reaktion. Makt över det som skapade stormen. Makt över dom vreda vågorna. Så även i livet. Samma makt över den ”vind” som skapar din ”storm”. Samma makt över dina ”vreda vågor” i ditt liv.

Minns när vi gick med Elida upp till Oslo. Styv kuling var inget roligt. Minns väldigt tydligt då vi kom in på lugna vatten. Minns den frid som lägrade sig när vågorna la sig. Håll ut. Det kommer lugna vatten. För Jesus är stormens överman.

Michael Jeff Johnson har skrivit en sång med samma titel. Lyssna till den här om du vill eller här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: