Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 1

Nu är vi inne i den sista boken i Nya Testamentet (NT). Vi har tillsammans läst snart hela NT. Denna bok är inte den lättaste att förstå men har ett viktigt budskap till oss. Den vill ge oss hopp och tillförsikt. Det är syftet. Om 22 dagar är vi förfoga med NT. En resa som vi gjort dag för dag.

Guds Uppenbarelse till Jesus som förmedlas till Johannes … 1:1f. Johannes får det förmedlat genom en ängel. Återigen ser vi att viktiga budskap kommer med och genom en ängel. Guds sätt att visa på hur viktigt budskap är. En uppenbarelse som i vissa stycken är något enklare att förstå. Men i andra stycken får vi finna oss i att allt kan vi inte förstå. Men den ger hopp om att det goda ska segra och det onda besegras.

Varje öga skall se honom … 1:7. Intressant. Detta har nog setts som omöjligt ända fram till internet kom. Idag finns det möjlighet att se överallt i realtid. Minns när jag första gångerna fick tag på webbkameror från andra sidan jordklotet och kunde se vad som hände där samtidigt. Men hur det än är med internet eller inte så är jag övertygad om att Gud har den möjligheten att alla skall kunna se när Jesus kommer tillbaka på skyarna. 

Johannes syn … 1:9ff. Johannes själv beskriver hur detta gick till. Han om i Anden. Anden gjorde denna syn möjlig. 

Han fick uppdraget … 1:11. Skriv ner. Gör det känt. Ett viktigt budskap till oss. 

Sju ljusstakar … 1:12f. Dessa ljusstakar är de sju församlingarna. Vacker bild av att det finns en person mitt ibland dessa ljusstakar/församlingar. Likt en människoson vilket måste vara Jesus. Jesus går bland församlingarna idag med. 

Symboliserar … 1:13ff. Vita håret – vishet och gudomlighet. Genomträngande blicken – domen över allt ont. Bältet – överstepräst som går inför Gud och bringar försoning. Svärdet – symbol för makten och styrkan i hans budskap. Stjärnorna – församlingarnas budbärare troligen församlingarnas ledare. (Vers 20)

Respekt … 1:17ff. Jesus är så respektingivande att man faller ner. Hans budskap är att vi inta ska fyllas av rädsla inför Jesus. Han är nu förhärligad. Död men uppstånden. Han har nu fått nycklarna till döden och helvetet.  

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: