Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 12

Kvinnan representerar Guds trogna … 12:1ff. Stjärnorna är Israels tolv stammar.

Kvinnan föder … 12:5. Se likheterna med Jesu födelse och det som händer omkring den händelsen med vad du läser här.  Kvinna representerar de trogna bland judarna. Barnet representerar Jesus. Övriga barn de troende i övrigt.

Draken och stjärnorna … 12:3ff. Satan och de änglar som föll med honom. Man menar att en tredjedel av alla änglar föll med Satan i himmelens värld. 

Mikael … 12:7. Denne ängel har till sin största uppgift att beskydda Guds troende folk. Satan med sina änglar är inte starka nog för att övervinna Mikale med sina änglar. Det visar att Gud kommer gå segrande ute striden. I denna seger utropar en stark röst: Nu är frälsning och räddning klar. 

Satans mission … 12:17f. Han vill söka upp den troende och förgöra dom. Överlista och såra. Men Gud kommer segra över honom. Vårt skydd är att vara nära Jesus och ren i hans blod. Här skiljs dom som bara låtsas att vara troende från dom som verkligen är det. 

Striden pågår … 12:17ff. Den andliga striden pågår men kommer att till slut avgöras. Gud kommer att gå segrande ur denna strid. Det är löftet och hoppet. Att sträcka sig mot den upplösningen i tron hjälper oss att hålla fast vid tron när kampen är hård. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. Ett tips är att läsa Handbok för Livet. Den ger god hjälp att bättre förstå denna bok. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: