Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 13

En ond treenighet … 13:1ff. Här möter vi Satans medarbetare. Vilddjuret plus det som kommer ur jorden. En ond motsvarighet till den gudomliga treenigheten. 

Vilddjuret … 13:1f En bild av antikrist. Man tänker sig att denna varelse är den som skall försöka slutligen att besegra Jesus och alla troende. Han är en förfalskning av Jesus. I ett försök att vilseleda. Och vill bli tillbedd vilket så kommer att ske också. Uppvisa falska mirakler. Se upp så att du inte blir vilseledd i detta. Lätt att gå på detta falska. Han kommer att göra anspråk på att vara Jesus. Men gå inte på det. För när Jesus kommer kommer det inte vara några tvivel om vem han är. 

Tidsbegränsad … 13:5 Håll ut. Det finns en tid utsatt för detta. Det kommer att ta slut.

Inte skada vårt andliga liv … 13:5-7. Han kommer få makt över alla men kommer inte kunna skada ditt andliga liv. Vers 10, ja, vi kan hamna i fängelse när vi är trogna Jesus. Han kommer bara kunna skada kroppen men inte vinna över anden. 

Ett andra vilddjur … 13:11. Kommer kallas profeten senare i boken. Är en förfalskning av Den Helige Ande. Det ser bra ut men syftet är att föra oss bakom ljuset. 

Mirakler skapar tro … 13:14. Vi tänker att mirakler och under skapar tro. Och det kan ju vara sant. Men här ser vi hur mirakler vilseleder. Tänker att tron måste ändå vila mer på tilliten till Jesus och inte på undren han gör. 

Märket … 13:16ff. Detta märke som tvingas på folket är en imitation av det sigill som Gud ger den som Gud ger sina efterföljare. Liksom Gud märker sitt folk märker Satan sitt. Märket visar vem man gett sin lojalitet.  

666 … 13:18.  Människans tal, den oheliga treenighetens tal. Talet 7 är fullkomlighet och 777 blir då absolut fullkomlighet så är detta 666 dess totala motsats. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. Ett tips är att läsa Handbok för Livet. Den ger god hjälp att bättre förstå denna bok. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: