Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 14

Skillnad på syn … 14:1. Måste vara skönt att nu få se Lammet Jesus istället för dessa onda varelser. Tänker att det är där vi skall hålla vårt fokus. Lätt att stirra på det som går oss emot. 

Guds varma och upplivande röst … 14:2. Guds röst in i våra liv upplevs som något åt detta hål som beskrivs här. Dessa 144000 , det finns många olika tankar om dessa. Här ser vi att de är en utvald skara som är rena och fläckfria. 

En sista chans … 14:6ff. Kan detta var den sista chansen till omvändelse som denna ängels uppdrag är? 

Babylon … 14:8. Här tänker man att det är Rom han menar. Men det kan också stå för alla som öppet går emot Gud som fiender. 

En tredje ängel … 14:9ff. Dens uppgift verkar vara att varna att följa antikrist. Man ser hur aktiv Gud är för att varna innan domen kommer. Han vill verkligen att alla ska omvända sig. Vill att alla skall komma till hans rike. Att vända Gud ryggen är evig förtappelse. Inte konstigt att Gud vill varna. Så länge man lever kan man ångra sig. Medan tid är. Men det kommer en tid då det är försent. 

Guds löfte … 14:12. Gud lovar att det finns möjlighet att hålla ut och härda ut. 

Skörda … 14:14ff. Detta är en bild på domen. Skörden som skördas är den mogna och färdiga vilket symboliserar de troende. 

Vinpress … 14:19 Detta är ofta en bild på Guds vrede och dom över synden.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. Ett tips är att läsa Handbok för Livet. Den ger god hjälp att bättre förstå denna bok. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: